GÜNEŞ YANIĞI VE BİTKİSEL TEDAVİSİ

       Güneş yanığı bir defada güneşte fazla kalmaktan meydana gelir.Deride kızarıklık ve yakıcı bir acı vardır,ileri safhada deri kabarır ve su toplar,acı şiddetlenir.Sıcağın şiddetli olduğu yaz aylarında 10 ile 16 saatleri arsında mecbur kalmadan güneşe çıkmamaya özen göstermelidir.Güneşte kalıp vücudun güneşten istifade etmesini istiyorsanız,bunu 15-20 dakikayla başlayıp,her gün biraz artırarak,alıştıra alıştıra yapmak lazımdır.Güneşin dünyaya dik geldiği öğle vakti güneşte durmamak sağlığımız açısından çok önemlidir.Güneşten kaçınma durumu olmayan bir işiniz varsa,başınızı ve vücudunuzu güneşle temas etmeyecek şekilde örtmelisiniz.Bir de suya girip çıktıntan sonra güneşlenmeden önce mutlaka vücudunuzu havluyla iyice kurulayınız,vücuttaki güneş çilleri kurulanmadan güneşlenmekten olur;vücuttaki damlacıklar mercek vazifesini görerek diplerindeki deriyi yakar vücuttaki yanık çilleri genellikle bundan olur.Güneş çarpması ile ilgili yazımız için lütfen tıklayınız.
       Tedavisi: En etkili tedavi şekli yanık bölgelere olsijen suyu sürmektir,yanan



salatalık
bölgelere bol bol oksijen suyu sürün çok kısa sürede kökünü keser.Birde yanık bölgeye sürülen salatalık suyu deriyi tamir eder,ağrıyı azaltır ve yanmanın verdiği acıyı ortadan kaldırır.

GÖĞÜSTE SU TOPLANMASI VE BİTKİSEL TEDAVİSİ.

       Göğüs iç  zarı ile,akciğer dış zarı arasındaki boşluğa sıvının birikerek,akciğerlere baskı yapması ve solunumu engellemesidir.Bu boşluktaki normal sıvı dengesi,kalp böbrek yetmezlıği,zatürre ve kanser gibi hastalıklarla bozulur,sıvı rengi sarıya döner veya sıvı kanlı olur.
       Belirtileri: iştahsızlık,kuru öksürük,göğüste şiddetli ağrı ve nefes almada güçlüktür.



GÖZ OTU

ANDIZ OTU

İNCİR

KARA ÜZÜM

       Tedavisi: göz otu kaynatılıp suyu içilir.Taze çekilmiş andız otu kökü balla macun yapılıp yenir.Toplam yarım kilo olacak şekilde eşit miktarda kuru üzüm ve incir iki kilo suda on onbeş dakika kaynatılıp süzülür günde üç çay bardağı içilir.

KARACİĞER YETERSİZLİĞİ VE BİTKİSEL TEDAVİSİ.

         Karaciğer, ikinci hazmın yapıldığı organımızdır.Karaciğer proteinleri üreterek,suyun kan içinde kalmasını kolaylaştırıp,vücuttaki kanama ve iltihaplanmaları önler.Karaciğer, vücudun ihtiyacı olan bütün maddeleri depolar,karaciğer vücutta bir güvenlik görevi yaparak,zararlı maddeleri dışarı atar veya etkisiz hale getirir.
       Karaciğer yetersizliği:karaciğerin işlevini büyük ölçüde yitirmesidir.Karaciğer yetersizliği;mide bulantısı,iştahsızlık ve ishalle ortaya çıkar,hastalığın ilerlemesi halinde,bilinç kaybı,sindirim sistemi kanamaları,karında şişlik ve koma hali görülebilir.
       Sebepleri: fazla alkol,viral ve B C hepatit,bakteriler,parazitler,kronik hastalıklar ve allerjilerdir.Ayrıca karaciğer yağlanması yazımız için tıklayınız.
       Tedavisi: günde bir çay bardağı patates suyu içilir,açlık otu ve rezene çayları içilir,taze bir bardak limon suyuna bir kaşık zeytinyağı konup sabah aç karna içilir.Bitkisel ağırlıklı beslenilir ve gdo lu,katkılı ve karışık yiyeceklerden uzak durulur,az yenir.





AÇLIK OTU

LİMON

PATATES

REZENE

ZEYTİN

KARACİĞER YAĞLANMASI VE BİTKİSEL TEDAVİSİ.

         Karaciğer, ikinci hazmın yapıldığı organımızdır.Karaciğer proteinleri üreterek,suyun kan içinde kalmasını kolaylaştırıp,vücuttaki kanama ve iltihaplanmaları önler.Karaciğer, vücudun ihtiyacı olan bütün maddeleri depolar,karaciğer vücutta bir güvenlik görevi yaparak,zararlı maddeleri dışarı atar veya etkisiz hale getirir.
       Karaciğer yağlanması,süratli kilo kaybı,damardan fazla beslenme,şişmanlık,alkol gibi çeşitli sebeplerle karaciğerde yağ depolanır,karaciğerdeki yağlanma kendini hissettirmez,ileri safhada depolanan fazla yağlar,harcanamayınca,iltihaba dönüşür ve siroz'a kadar değişik hastalıklara sebep olabilir.Ayrıca karaciğer şişmesi yazımızı okumak için lütfen tıklayınız.
       Tedavisi :günde üç defa taze olmak şartıyla, onbeş gram (yaklaşık bir çay kaşığı) deve dikeni tohumu öğütülüp,bir çay bardağı sıcak suda yirmi dakika demlenip süzülüp içilir.Deve dikeni tohumu her demlemede taze olarak çekilmelidir.Karaciğer yetersizliği için tıklayınız.





ENGİNAR

KARACİĞER ŞİŞMESİ VE BİTKİSEL TEDAVİSİ.





MAYDANOZ


ENGİNAR
       
        Karaciğer, ikinci hazmın yapıldığı organımızdır.Karaciğer proteinleri üreterek,suyun kan içinde kalmasını kolaylaştırıp,vücuttaki kanama ve iltihaplanmaları önler.Karaciğer, vücudun ihtiyacı olan bütün maddeleri depolar,karaciğer vücutta bir güvenlik görevi yaparak,zararlı maddeleri dışarı atar veya etkisiz hale getirir.
          Karaciğer,hastalanıp,hücreleri şişer,safra yolları tıkanırsa karaciğer şişmesi veya başka bir ifadeyle hepatit sarılık meydana gelir.Ciltte kaşınma,vücutta ve gözlerde sararma olur.
       Tedavisi: az yemek,gdo lu,katkılı ve karışık yiyeceklerden uzak durmak,sebze ve meyve ağırlıklı beslenmektir.Turp yenir turp hastalığın kökünü keser.Maydonoz yenir,maydonozun iltihapları sökme özelliği vardır.Her gün 4 adet enginar bir kilo suda kaynatılarak günde üç çay bardağı içilir.

KARACİĞER BÜYÜMESİ HASTALIĞI VE BİTKİSEL TEDAVİSİ.

 
       Karaciğer, ikinci hazmın yapıldığı organımızdır.Karaciğer proteinleri üreterek,suyun kan içinde kalmasını kolaylaştırıp,vücuttaki kanama ve iltihaplanmaları önler.Karaciğer, vücudun ihtiyacı olan bütün maddeleri depolar,karaciğer vücutta bir güvenlik görevi yaparak,zararlı maddeleri dışarı atar veya etkisiz hale getirir.
        Karaciğerin normal boyutlarından çok fazla büyümesidir.Erken tedavi edilmezse,hastalık kronikleşerek,başka hastalıklara sebep olur.Aşırı alkol,kalp hastalıkları,safra kanalındaki tıkanıklar ve vücutta anormal miktarda demir birikmesi başlıca hastalığın sebeplerindendir.Belirtileri;iştahsızlık,zayıflık,ciltte ve gözlerde sararma,saç dökülmesi,deride pullanma ve kaşıntı,güçsüzlük hissi,kaşlarda dökülme ve deride kızarıklıklardır.





ACI MARUL

DOMATES

ENGİNAR

SOĞAN

SARIMSAK

LAHANA

FARE KULAĞI

ADA ÇAYI

       Tedaviden önce ön tedavi dediğimiz beslenme çok önemlidir,Az yemek,gdo lu,katkılı yiyeceklerden uzak durmak,karışık yiyecek yememek,domates, enginar, soğan, sarımsak,bol sebze,salata ve meyve ağırlıklı beslenmeli ve meyvelerin suyu sıkılarak içilmelidir.
       Tedavisi : acı marul çayı içilir,bir kilo suda 20 gram fare kulağı bitkisi demlenip günde üç bardak içilir,ada çayı içilir.
,

KARACİĞER KRONİK TOKSİK HPATİT VE VİRAL HEPATİT VE BİTKİSEL TEDAVİSİ

           KRONİK TOKSİK HAPATİT
       Karaciğer, ikinci hazmın yapıldığı organımızdır.Karaciğer proteinleri üreterek,suyun kan içinde kalmasını kolaylaştırıp,vücuttaki kanama ve iltihaplanmaları önler.Karaciğer, vücudun ihtiyacı olan bütün maddeleri depolar,karaciğer vücutta bir güvenlik görevi yaparak,zararlı maddeleri dışarı atar veya etkisiz hale getirir,ancak zararlı maddeler,haddinden fazla olursa,karaciğerin temizleme kapasitesini aşar ve karaciğerde zararlı maddeler birikmeye başlar,şayet karaciğer de dolarsa,kanda birikmeye başlar,zararlı maddelerin toplandığı dokular iltihaplanarak kronik toksik hepatit hastalığı meydana gelir.Bu hastalık,böbrek,safra kesesi,cilt hastalıkları,kalp ve beyin damar tıkanıklıklarınasebep olur.Sebepleri:tıbbi ilaçlar,kimyasal saç boyaları,katkılı gıdalar,deterjan ve tarım ilaçlarıdır.
        VİRAL HEPATİT
       Mikroskopla bile zor görülebilen virüslerin sebep olduğu iltihaplı karaciğer hastalığıdır,viral hepatit bulaşıcı bir hastalıktır A E hepatit yiyecek ve içeceklerle,B C D G hepatitler,vücuttaki sıvılar ve temasla geçer.Bazı hastalarda hastalık kendini hissettirmez,bazılarında ise,halsizlik,iştahsızlık,mide bulanması, kusma,eklem,sırt,karında ağrı,gözlerde ve ciltte sararma olur,idrar rengi koyudur.Sağlıklı karaciğere bu hastalıklar bulaşamaz,sağlıklı karaciğer bütün zararlı maddeleri dışarı atar.Bu hastalık ancak sağlıksız karaciğere bulaşır.
       TEDAVİSİ : Yemeği az yemek,karışık yemeklerden, gdo lu,katkılı yiyeceklerden uzak durmaktır.Ayrıca;günde üç defa sulandırılmış havuç suyu içilir,günde üç defa pelin otu çayı içilir.Enginar,deve dikeni tohumu,karahindiba,lavanta,meyan kökü,zerdeçal,rezene,zeytin yaprağı,melisa,dul avrat otu,bu bitkiler eşit oranda karıştırılıp,günde üç defa bir bardak kaynar suya bir tatlı kaşığı koyup,beş dakika demlenip, içilir




HAVUÇ

PELİN OTU

ENGİNAR

DEVE DİKENİ

KARA HİNDİBA

LAVANTA

MEYAN KÖKÜ

MEYAN

ZERDEÇAL

REZENE

ZEYTİN

MELİSA

DUL AVRAT OTU
21 gün devam edilir.