HAZIMSIZLIK HASTALIĞI VE BİTKİSEL TEDAVİSİ
Hazımsızlık toplumun %25 ini ilgilendiren bir hastalık olup,midede şişkinlik,ağrı,çabuk doyma ve geğirme gibi şikayetlere yol açar.Hazımsızlık bütün hastalıklara zemin hazırlayan bir rahatsızlıktır.Hazımsızlık başta beslenmeyle alakalıdır;pastörize sütler,margarinler,hazır ve kavrulmuş yiyecekler,gdo su değiştirilmiş yiyecekler,katkı madde içeren yiyecekler vücut tarafından tam hazmedilemez.Hazımsızlık sonucunda meydana gelen atık maddelerin karaciğere aşırı miktarda girmesi sonucu,karaciğer bir kısmını kanla dışarı atarken bir bölümünü depolar geri kalan kısmı safra kesesine gönderir safra kesesinde aşırı yüklenme olunca taşlar oluşur.Bütün bunlar karaciğerin vazifesini tam olarak yapmasını engelleyerek hepatit,kanser,siroz ve daha birçok ağır hastalığa zemin hazırlar.Hazımsızlık kronikleşirse gastrit,ülser ve reflüye sebep olur.Şişmanlık ve hareketsizlik,aspirin ve romatizma ilaçları da hazımsızlığın sebeplerindendir.
Hazımsızlığı önlemek ve hazımsızlıktan kurtulmak için;doğal beslenmeli,az yemeli,yavaş yemeli ve yiyecekleri ağızda
PAPATYA
ADA ÇAYI
ANASON
CİVANPERÇEMİ
REZENE
KİŞNİŞ
OĞUL OTU
KUŞ BURNU
iyice çiğnemeli,sindirimi zor ağır yağlı yiyeceklere dikkat etmeli,spor yapmalı,sigara ve alkol kullanmamalıdır.
Tedavisi:Kusma:normal doğal besinlerle beslenenlerde vücudun koruma mekanizması kusmaktır,vücut kendine zararlı maddeleri kusarak dışarı atar fakat doğal olmayan besinlerle beslenen vücut bu koruma mekanizmasını kaybeder.Midede şişme ekşime ve geğirme olursa mutlaka kusmalıdır.Onun için kusma işlemini bizim yapmamız lazım gelir bunun için boğaza parmak atarak veya litrenin beşte biri ılık suya bir yemek kaşığı zeytinyağı karıştırılıp içilirse kusma meydana gelir.Ayda iki defa kusma işlemine devam edilirse akciğer ,safra kesesi ve böbrekler sağlığına kavuşur,mide kasları da kuvvetlenir.Kusma işlemi ayda iki defa yapılırsa faydalı fazlası zararlıdır.
Ayrıca;ayrı ayrı olmak kaydıyla anason,civan perçemi,rezene,kişniş ve papatya çayları içilir.Eşit miktarda adaçayı ve papatya kaynatılıp içilir.Kaynar suya oğul otu ve kuşburnu yaprakları atılıp bekletilir, süzülüp içine limon kabuğu rendelenip balla şerbet yapılıp içilir.
,