KARACİĞER BÜYÜMESİ HASTALIĞI VE BİTKİSEL TEDAVİSİ.

 
       Karaciğer, ikinci hazmın yapıldığı organımızdır.Karaciğer proteinleri üreterek,suyun kan içinde kalmasını kolaylaştırıp,vücuttaki kanama ve iltihaplanmaları önler.Karaciğer, vücudun ihtiyacı olan bütün maddeleri depolar,karaciğer vücutta bir güvenlik görevi yaparak,zararlı maddeleri dışarı atar veya etkisiz hale getirir.
        Karaciğerin normal boyutlarından çok fazla büyümesidir.Erken tedavi edilmezse,hastalık kronikleşerek,başka hastalıklara sebep olur.Aşırı alkol,kalp hastalıkları,safra kanalındaki tıkanıklar ve vücutta anormal miktarda demir birikmesi başlıca hastalığın sebeplerindendir.Belirtileri;iştahsızlık,zayıflık,ciltte ve gözlerde sararma,saç dökülmesi,deride pullanma ve kaşıntı,güçsüzlük hissi,kaşlarda dökülme ve deride kızarıklıklardır.





ACI MARUL

DOMATES

ENGİNAR

SOĞAN

SARIMSAK

LAHANA

FARE KULAĞI

ADA ÇAYI

       Tedaviden önce ön tedavi dediğimiz beslenme çok önemlidir,Az yemek,gdo lu,katkılı yiyeceklerden uzak durmak,karışık yiyecek yememek,domates, enginar, soğan, sarımsak,bol sebze,salata ve meyve ağırlıklı beslenmeli ve meyvelerin suyu sıkılarak içilmelidir.
       Tedavisi : acı marul çayı içilir,bir kilo suda 20 gram fare kulağı bitkisi demlenip günde üç bardak içilir,ada çayı içilir.
,