GIDA ZEHİRLENMESİ VE BİTKİSEL TEDAVİSİ.

       Gıda zehirlenmesi,sağlıksız yiyeceklerden kaynaklanan ve hızlı seyreden bir sindirim sistemi rahatsızlığıdır.Gıda zehirlenmesi iyi yıkanmamış meyve ve sebzelerden,tarım ilacı kalıntılarından,bayatlamış bozulmuş yiyeceklerden,iyi pişmemiş tavuk etinden,hijyene dikkat etmeyen kimselerin hazıladığı yemeklerden olur.Besin zehirlenmesinde mide bulantısı,kusma ve ishal görülür,vücut zararlı maddeleri kusarak dışarı atar,kusmaya engel olmamalıdır.İyi pişmeyen tavuktan samonella ve E coli bakterisi bulaşır,zehirlenmelerde bakterilerin rolü çok büyüktür,bazı bakteriler,iki saat bile kaynatılsa ölmez,bakteriler öldükten sonra parçalanıp toksin'e dönüşür,vücudu zehirlemeye devam eder.Onun için,çatlak yumurta,iyi pişmemiş tavuk eti,son kullanma tarihi geçmiş gıdalar,iyi yıkanmamış sebze ve meyvelerden uzak durmak gerekir.
       Tedavisi:muz yenir,bol bol sarımsak




MUZ

ZENCEFİL

KEKİK

HİNDİBA

ADAÇAYI

SARIMSAK
yenir,sirke yenir,ayrı ayrı olmak kaydıyla zencefil,kekik,ada çayı içilir,on gram hindiba kökü bir bardak kaynar suda demlenip içilir.